Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به مناظره انتخاباتی شب گذشته کاندیداهای دوازدهم دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: آقایان روحانی و جهانگیری در مناظره دیشب بیشتر به دنبال فرافکنی و مظلوم نمایی بودند و می خواستند طرف مقابل را به نوعی دروغگو جلوه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دولتی ها تلاش داشتند تا بگویند طرف مقابل در مقام اتهام زنی به آنها برآمده است، افزود: آنها می خواستند مشکلات موجود از جمله محیط زیست را تقصیر بلند مرتبه‌سازی های شهرداری و دیگر مسائل بیندازند.

موسوی لارگانی با بیان اینکه ملت شریف ایران بیدارتر از آن هستند که اسیر این فضاسازی ها شوند، تصریح کرد: نگاه های دقیق آنها باعث می شود که فریب این مغالطه گری ها را نخورند.

نماینده مردم فلاورجان تاکید کرد: در حالی که آقای رئیس جمهور قبلی وعده هایی را در ابتدای کار به مردم داد، دیدیم که در مناظره چگونه آنها را تکذیب کرد. به طور مثال علی رغم اینکه آقای روحانی وعده ایجاد چهار میلیون شغل را به مردم داده بود آن را یک دروغ از سوی برخی رسانه ها برشمرد. این در حالی است که بلافاصله پس از این گفتگو فیلم و اخبار مربوط به این وعده در شبکه های اجتماعی بازنشر داده شد. همچنین علی رغم اینکه رئیس جمهور وعده حل مشکلات اقتصادی را ظرف 100 روز داده بود، دیدیم که این وعده را در نشست خبری اخیرش چگونه تکذیب کرد جالب تر اینکه مجددا همان وعده را چند روز پیش مطرح کرد.

وی با بیان اینکه این گونه صحبت کردن اهانت به شعور سیاسی مردم است، بیان داشت: این نوع تکذیبیه ها اهانت به ملت بیداری است که در دنیا جزء بی نظیرها هستند ملتی که همواره از ابتدای انقلاب تاکنون مدافع نظام بوده و همواره در انتخابات نشان دادند که به نظام جمهوری اسلامی علاقه دارند.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی با تاکید بر اینکه نگاه دولت در چهار سال گذشته همواره به بیرون از کشور بوده است، ادامه داد: دولت یازدهم طی این مدت تمامی مشکلات کشور را به برجام گره زده بود چه طور شد، که آن گفته ها یک شبه کنار گذاشته شدند؟ اخیرا نیز مقام معظم رهبری خطاب به کاندیداها تاکید کردند که باید به مردم بگویید نگاه ما به داخل کشور و توان داخلی مردم است.

موسوی لارگانی یادآور شد: آقای روحانی باید توضیح دهد که این همه دم زدن از برجام و منعقد شدن این توافق نامه چه سودی برای کشور در بر داشت؟ این توافقنامه چه تاثیری بر زندگی مردم گذاشت؟ رئیس جمهور باید پاسخ دهد این برجامی که به آن افتخار می کند و در مناظره اعلام کرد مهمترین اتفاقی که ظرف صد روز اول این دولت رقم زد توافق نامه هسته ای بود چه نتیجه ای برای کشور داشته است.

نماینده مردم فلاورجان با اشاره به بخشی از سخنان شهردار تهران، به عنوان یکی از نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری در مناظره شب گذشته، گفت: آقای قالیباف در واکنش به اظهارات آقای روحانی پیرامون بحث محیط زیست نیز اعلام کرد که فرضا در تهران علی رغم حجم بالای جنگل کاری و فضای سبزی که در دوره کاری شهردار فعلی تهران صورت گرفته باز هم شاهد میزان بالای آلودگی هوا در پایتخت هستیم، دولت بهتر است پاسخ دهد که علت آلودگی هوا در شهرهای اراک، اهواز و اصفهان و ... چیست؟ آیا آن هم نتیجه بلندمرتبه سازی شهرداری است؟

موسوی لارگانی یادآور شد: بنده به عنوان نماینده مردم اصفهان شاهد هستم که مردم در این استان روزهایی که هوا سالم باشد را کمتر می بینند، دلیل آن چیست؟ دولت در این۴ سال چه تدبیر و اقدامی در راستای احیای باتلاق گاوخونی انجام داده است؟ اگر گردو غبار این باتلاق بلند شود کل کشور را تهدید می کند و شاید تهران جزء اولین شهرهای مورد تهدید این گرد و غبار باشد.

وی با اشاره به بخشی از صحبت های جهانگیری دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در مناظره شب گذشته ادامه داد: معاون اول رئیس جمهور خطاب به آقای قالیباف اصطلاحاتی همچون گاز انبری، نظامی گری و ... را به کار برد. کدام نظامی گری؟ آقای جهانگیری درباره کتک خوردن خانم دست فروش توسط ماموران شهرداری سخن گفت و بیان داشت زمانی که سیلی خوردن این مادر را دیدم مانند این بود که به صورت خودم سیلی خورده است. سوال بنده از جهانگیری این است که برای چه آن مادر دست فروشی می کند؟ این چیزی جز کم کاری دولت برای تامین معیشت وی بوده است؟

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: یکی از وعده های دیگر دولت آقای روحانی برگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی بود این در حالی است که طی این مدت انواع توهین ها به پاسپورت ایرانی و ملت ایران در فرودگاه های مختلف انجام شد. آیا اینها مصداق عزت پاسپورت ایرانی بود؟ آقای جهانگیری بهتر است پاسخ دهد زمانی که به مردم ایران با فرهنگی که قدمت چند هزار ساله دارد این نوع توهین ها صورت گرفت چه احساسی داشت.

موسوی لارگانی با بیان اینکه معتقدم آقایان رئیسی و قالیباف واقعیات را مطرح کردند، افزود: آنها وعده های توخالی ندادند بلکه حرف هایی زدند که امکان اجرای آن وجود دارد اگر بحث جوانان یا ایجاد یک میلیون شغل را مطرح می کنند برای آن راهکار و برنامه دارند.

نماینده مردم فلاورجان تاکید کرد: نباید یک زوج جوان برای دریافت یک وام ساده بیش از پنج شش ماه در نوبت باشند و دست آخر آن وام به آنها تعلق نگیرد.

وی با اشاره به صحبت های روحانی در خصوص ارتقای وام ازدواج از سه میلیون تومان به ده میلیون تومان گفت: آقای روحانی افتخار می کند که توانسته در دولتش وام سه میلیون تومانی ازدواج را به ده میلیون تومان ارتقا دهد از ایشان می پرسم چه کسی این کار را کرده است؟ باید بگویید این پیشنهاد توسط چه کسی داده شد؟ در بودجه سال 95 نمایندگان مجلس به ویژه آقای مصباحی مقدم به دولت پیشنهاد داد که وام ازدواج ده میلیون تومان شود. در مذاکرات آن روز مجلس کاملا مشخص است که نماینده دولت در برابر این پیشنهاد صد درصد مخالفت کرد و می گفت امکان این مسئله وجود ندارد حال چرا امروز آقای روحانی به این مسئله افتخار می کند؟

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر رئیس جمهور باید پاسخ دهد که چند درصد از جوان ها امروز توانستند این وام را دریافت کنند. چرا که به دلیل وجود بروکراسی های اداری بسیاری از افراد از دریافت این وام بازمانده اند. یک فرد برای وام ساده باید قباله صد سال پیش مادربزرگش را هم نزد بانک ببرد همین بانک مرکزی پیشنهاد داده که برای وام ده میلیون تومانی یک ضامن می خواهد اما در عمل سه ضامن کارمند با فیش حقوقی را از وام گیرنده طلب می کنند. دولت باید بداند که به بخش نامه های خودش نیز پایبند باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۰۱۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند

بررسی شعارهای سال نشان می‌دهد در ۱۷ سال گذشته ۱۶ سال با محور مستقیم در اقتصاد همراه بوده و همین موضوع حاکی از آن است که ایران از نظر جایگاه اقتصاد هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و نیازمند کار اساسی بیشتر در این زمینه است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در طول سال‌های گذشته یکی از محورهای مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی، اقتصاد بوده است. بررسی شعارهای سال نشان می‌دهد در 17 سال گذشته 16 سال با محور مستقیم در اقتصاد همراه بوده و یک دهه نیز صراحتا به تولید اشاره شده است. همین موضوع نشان می‌دهد ایران از نظر جایگاه اقتصاد هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و نیازمند کار اساسی بیشتر در این زمینه است.

آن‌طور که کارشناسان می‌گویند، دولت‌ها اقدامات را کوتاه‌مدت می‌بینند و اسناد بالادستی را خیلی در انجام امور به کار نمی‌گیرند. یکی از اقداماتی که دولت‌ها باید در راستای آن تلاش کنند، توانمندسازی بخش خصوصی است. امسال نیز همانند سال‌های گذشته نام اقتصادی با محوریت تولید نام‌گذاری شده که ملزومات رسیدگی به آن را بررسی کرده‌ایم. 

1403 سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گرفت تا نقشه‌راهی باشد برای قوای سه‌گانه، بخش‌خصوصی و فعالان اقتصادی و تجار. از ابلاغ اصل 44قانون اساسی تاکنون نزدیک به دو دهه می‌گذرداماهنوزاین موضوع به‌صورت کامل اجرا نشده و برخی شرکت‌ها واگذار شده‌اند اما مدیریت آنها در اختیار دولت است. در مردمی‌سازی اقتصاد،هدف ایجاد یک بسیج عمومی به‌منظور مشارکت‌دادن و مسئولیت‌گرفتن مردم در اقتصاد ملی است. بسیج عمومی زمانی شکل می‌گیرد که یک ایده‌ کلان سیاسی و گفتمان وابسته به آن از سوی دولت مطرح شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، دولت باید یک برنامه‌ کلان و نقشه‌ جامع داشته باشد. این برنامه‌ کلان ضمن روشن‌کردن جهت حرکت و تصویرسازی از آینده، اولا نوعی دعوت مردم به پذیرش مسئولیت در اقتصاد است و سرمایه‌های عمومی و اراده‌های مردمی را به خود جذب می‌کند. ثانیا همگرایی و هماهنگی در ساختار اداره‌ جامعه را شکل داده و به نحوی دولت را بازسازی می‌کند. در فقدان چنین طرحی، هر عملی صرفا به پراکنده‌کاری کورکورانه منجر خواهد شد.
     
اقتصاد دولتی و اقتصاد بازاری!
مسأله‌ مشارکت مردم در اقتصاد اساسا متفاوت از دو نگاه افراطی «اقتصاد دولتی» و «اقتصاد بازاری و آزادسازی اقتصادی» است و نباید آن‌ را به مواردی همچون خصوصی‌سازی و آزادسازی تقلیل داد؛ بلکه باید توجهات را به وضعیت اقتصاد ملی ایران (وضع موجود) و هدف برآمده از ایده سیاسی دولت (وضع مطلوب) معطوف کرد. رهبر معظم انقلاب اخیرا در 15 فروردین امسال در واکنش به این تصور نادرست، بیان داشتند: «دولت در مسائل اقتصادی، ستادی عمل کند، هدایت کند، در مسأله آمایش سرزمینی، مسأله‌ نوع فعالیت اقتصادی که باید هرجا انجام بگیرد، نظارت کند، مراقبت کند که تخلفی به وجود نیاید. عامل هم مردم [باشند]. مردم هم عمل اقتصادی را انجام بدهند؛ یعنی تفکیک بین وظایف دولت و وظایف مردم.»
     
مردمی‌سازی اقتصاد
میلاد بیگی، کارشناس اقتصادی درباره مردمی‌سازی اقتصاد می‌گوید در خصوصی سازی  دولت ابتدا باید به بخش ذاتی خود که نظارت و تنظیم گری است بپردازد و بعد سراغ خصوصی سازی برود. همچنین قوای دیگر نیز باید دراین مسیر همراه بخش اجرایی باشند.بنابراین پیش‌نیاز مردمی‌سازی این است که دولت خود را ذیل یک ایده سیاسی بازیابی کرده و بر اساس آن مسئولیت‌های خود را بازتعریف کند. حتی انجام وظایفی همچون«نظارت» و«تنظیم‌گری» که از مسئولیت‌های مهم دولت در اقتصاد هستند نیز نیازمند دولتی است که بداند چه چیزی می‌خواهد و بر اساس آن بنا دارد اراده‌های عمومی جامعه را به چه سمتی معطوف کند.همچنین ابزارهای سیاست‌گذاری و جهت‌دهی رافراهم کرده باشد.سوم این‌که امکان نظارت بر این فرآیندها را نیز در خود شکل داده باشد. چنین دولتی از قضا دولتی بسیار مقتدر با مسئولیت‌های فراوان است. از همین رو مشارکت‌دادن مردم در اقتصاد و گذار از تصدی‌گری دولتی به تنظیم‌گری و نظارت، نباید به معنای شانه ‌خالی‌کردن دولت از مسئولیت‌های ذاتی خود و تضعیف دولت باشد. به عبارت دیگر مردمی‌سازی به معنای کنار گذاشتن دولت نیست، بلکه دقیقا به معنای «احیای دولت قوی» است.
     
توانمندسازی عمومی 
به‌منظور حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصادملی لازم است مردم یا به تعبیری بخش خصوصی توانمند در ایران شکل بگیرد تا امکان مسئولیت‌پذیری هرچه بیشتر دراقتصاد را داشته باشد. هرچند تاکنون ظرفیت‌های خوبی در بخش خصوصی ایران شکل گرفته اما در نسبت با نقشی که بخش خصوصی باید در ایران آینده ایفا کند، اندک است.
     
اجتناب از برداشت‌های اشتباه 
دولت قوی، دولتی است که با درس‌آموزی از تجربیات گذشته و اجتناب از برداشت‌های اشتباه در مورد «مشارکت مردم در جهش تولید» به تکرار سیاست‌های اشتباه نمی‌پردازد؛ چراکه آزموده را آزمودن خطاست.  برخی دولت‌ها اشتباهات زیادی در بخش اجرا از رهنمودهای رهبری داشتند. به‌عنوان نمونه می‌توان به تکه‌تکه‌کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌های ارزش تحت عنوان مشارکت عمومی اشاره کرد. یکی از اشتباهات مهم در مورد مشارکت‌ مردم در اقتصاد این است که وجود واحدهای بزرگ اقتصادی در تناقض با اقتصاد مردمی درک شود و تبدیل واحدهای بزرگ و بهره‌ور اقتصادی به کارگاه‌های متعدد در دستورکار قرار گیرد. در شرایط کنونی در بسیاری از حوزه‌ها، ساختار اقتصادی به نحوی است که با واحدهای تولیدی بسیار کوچک و پراکنده مواجه هستیم؛ واحدهایی که بسیار آسیب‌پذیر هستندوبه‌دلیل عدم امکان دستیابی به صرفه‌های مقیاس، توان عمیق‌شدن در زنجیره‌های ارزش را از کشور سلب می‌کنند. در چنین شرایطی حرکت به سمت تکه‌تکه‌کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌ ارزش در ایران اشتباهی بزرگ است. این تلقی که «منظور از مشارکت عمومی، خرد کردن سهام شرکت‌ها میان مردم است» نیز صحیح نیست؛ چراکه عموما به‌دلیل امکان‌ناپذیر بودن تجمیع سهم‌های خرد در شرکت‌ها، یا با تداوم نقش‌آفرینی دولت در اداره آن بنگاه‌ها مواجه خواهیم شد یا باید شاهد آشفتگی در اداره‌ این بنگاه‌ها باشیم.

ممنوعیت خصوصی‌سازی کورکورانه
یک آفت بزرگ در مواجهه با مردمی‌سازی در دوره‌های وجود کسری‌های بودجه برای دولت، گرایش به خصوصی‌سازی صرفا با هدف رد دیون دولت و تامین کسری بودجه، بدون توجه به پیش‌نیازها و ضرورت‌های واگذاری شرکت‌های دولتی است. متاسفانه در دو دهه‌ گذشته به‌کرات این اتفاق افتاده و ثمره‌ خصوصی‌سازی از یک سو خلع‌ید دولت و خالی‌شدن دولت از ابزارها و از دیگر سو، عدم تغییر محسوس کارآمدی و بهره‌وری در اداره شرکت‌ها و حتی گاه از بین رفتن ساختار سرمایه‌ بنگاه‌ها بوده است. همان‌طور که پیشتر اشاره شد، واگذاری شرکت‌های دولتی نباید با نگاه شانه‌ خالی‌کردن دولت از مسئولیت و از روی ناچاری باشد. این تلقی ساده‌انگارانه است که صرفا با واگذاری شرکت‌های بزرگ از سوی دولت به بخش خصوصی، بدون آن‌که دولت توان تنظیم‌گری و نظارت را در خود ارتقا داده باشد و شکل جدیدی از مسئولیت را پذیرفته باشد، وضعیت شرکت‌های دولتی بسامان خواهد شد.آن‌طور که فعالان بخش خصوصی می‌گویند، تجار قابل تحریم نیستند و اگر جنسی را بفروشند، پول آن را می‌آوردند اما در مراودات دولت‌ها این‌گونه نیست و تحریم‌های بانکی و تجاری می‌تواند تاثیر داشته باشد.

منبع: جام‌جم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • فوری | واریزی مددجویان تحت پوشش ۳ برابر شد
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • تهدید رجب‌زاده: مطمئن باشید به CAS شکایت می‌کنیم
  • جعفرزاده: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • جعفرزاده ایمن‌آبادی: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • لزوم استفاده بهینه از فضای مشارکتی در شهر/ افزایش ۶ درصدی بودجه فرهنگی شهرداری اصفهان