Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-05@16:54:00 GMT

وام ده میلیون تومانی برای 14 نفر شغل ایجاد کرد

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۵۲۱۳۲

وام ده میلیون تومانی برای 14 نفر شغل ایجاد کرد

درحالی‌که به نظر می‌رسد، جایگاه صنایع‌دستی در حوزه اقتصاد مقاومتی جایگاه مناسبی نیست و از آن غفلت شده است، یک بانو در روستایی در آوج توانسته تنها با یک وام 10 میلیون تومانی برای 14 نفر شغل ایجاد کند.به گزارش بلاغ،صنایع‌دستی طیف وسیعی از مناطق شهری و روستایی و عشایری را شامل می‌شود و می‌توان تولیدات مردمی از تمامی سطوح شهری و روستایی و عشایری را در این صنعت در اختیار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از نکات بارز و مهم در این صنعت این است که صنعت صد درصد مردمی است و تولیدکننده و مصرف‌کننده خود مردم هستند و این همان نکته مهمی است که در اقتصاد مقاومتی مورد توجه است.

یکی از نکاتی که مقام معظم رهبری به آن اشاره می‌کنند استفاده از ظرفیت‌های داخلی است. در کشور ما قومیت‌ها و اقلیت‌های مختلفی وجود دارد که هرکدام متناسب با منطقه و فرهنگ، ذوق و هنر منحصربه‌فرد خود را دارند که می‌توانند این هنر و ذوق خود را تبدیل به منبع درآمد مناسبی کنند، اما متأسفانه صنایع‌دستی در کشور ما در زندگی مردم به‌عنوان کالای لوکس شناخته می‌شود و مردم ترجیح می‌دهند برای ارضای نیازهای هنری خود به کالاهای ارزان و چینی روی آورند.

این در حالی است که می‌توان با معرفی صنایع‌دستی به‌عنوان کالایی مناسب برای تقویت فرهنگ بومی در مصرف‌کننده ذائقه خرید ایجاد کرد و از همین طریق، کمک بسیار بزرگی به تولیدکنندگان این عرصه و تقویت اقتصاد مقاومتی داشت.

زهرا ملکلو یکی از تولیدکنندگان صنایع‌دستی در شهرستان آوج استان قزوین است. او که در حوزه بافت تابلو فرش کار می‌کند، در گفتگویی با خبرگزاری فارس در قزوین با اشاره به وضعیت صنایع‌دستی در کشور اظهار کرد: مشکلات زیادی در این حوزه وجود دارد که می‌توان به چند مورد از آن‌ها اشاره کرد یکی از این مشکلات این است که در تولید محصولات سنتی و دستی به نیاز مصرف‌کننده توجه نمی‌شود و هنرمند یا تولیدکننده صرفاً با توجه به ذوق و شوق شخصی خود محصولی را تولید می‌کند مطالعات بازار و بازارشناسی در این حوزه بسیار ضعیف است.

به گفته وی از دیگر مشکلات در این حوزه، بی‌برنامگی و عدم ساماندهی و تخصص نداشتن مدیران مربوطه در سال‌های اخیر است. وقتی برنامهٔ درست نداشته باشیم به‌تدریج تولیداتمان کم می‌شود و بازارمان را از دست می‌دهیم. چین بزرگ‌ترین صادرکننده صنایع‌دستی و پاکستان 10 مین رتبه را در بین کشورهای درحال‌توسعه دارند ولی ما جزء 10 کشور اول هم نیستیم.

وی که با وام بسیج سازندگی توانسته توسعه کمی و کیفی را در اشتغال خود ایجاد کند، افزود: با دریافت 10 میلیون وام که با حمایت سازمان بسیج سازندگی استان قزوین بود، توانستم تعداد کارگاه‌های خود را از 2 کارگاه به 6 کارگاه برسانم.

این در حالی است که ملکلو خود تا مدتی پیش در یک خانواده تحت پوشش کمیته امداد زندگی می‌کرده و عروس خانواده تحت پوشش کمیته امداد بوده است.

وی در رابطه با نحوه ورود به این حرفه اضافه کرد: کمیته امداد به دنبال این بود تا در روستا کلاسی را برای فرش‌بافی راه‌اندازی کند و از همین طریق نیز به‌واسطه ارتباطی که با خانواده تحت پوشش کمیته امداد داشتم به این کلاس‌ها دعوت شدم.

این بانوی بافنده ادامه داد: علاقه زیادی به این رشته داشتم و همین امر باعث شد تا بعد از مدتی، با کمک بسیج سازندگی، کار را توسعه دهم و امروز نیز به لطف خدا 14 نفر در دو نوبت صبح و بعدازظهر در این کارگاه‌ها مشغول به کار شده‌اند.

وی تأکید کرد: امروز برکت بسیار خوبی به زندگی‌ام وارد شده و الحمدالله نه‌تنها مشکلی در این حوزه نداریم بلکه بازار بسیار خوبی داریم و توانسته‌ایم درآمد خوبی کسب کنیم.

ملکلو تصریح کرد: مواد خام موردنیاز را از شهرستان خدابنده وارد می‌کنم و پس از دریافت سفارش، از طریق یک واسطه، تابلو فرش‌ها را در تبریز به فروش می‌رسانیم.

وی عنوان کرد: امروز نیز به دنبال توسعه کار هستم و اگر بتوانم وامی با سود پایین دریافت کنم می‌توانم ضمن توسعه کار، زمینه اشتغال تعداد بیشتری از افراد را فراهم کنم.

ملکلو در پایان با اشاره به اینکه اشتغال‌های خانگی کوچک ضمن اینکه می‌تواند زمینه اشتغال اقشار کم‌درآمد را فراهم کند، می‌تواند درآمد خوبی برای کشور به همراه داشته باشد.

این گفته ملکلو حاوی این پیام است که مسئولین با اتکا به مشاغل خرد می‌توانند بخش عمده‌ای از خلأهای اقتصادی درون جامعه را پر کنند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۲۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده در بازدید از مجموعه صنایع دستی فیروزه کوبی در برخوار گفت: یکی از راه‌های تحقق شعار سال جهش تولید، حمایت از تولید و به دنبال آن قشر پر تلاش کارگر است همان مشارکت کردمرا به دنبال دارد.


نرگس بختیار خلج افزود: یکی از ظرفیت‌های مجموعه‌های صنایع دستی به خصوص این شرکت، اشتغال۷۰ درصدی بانوان است که صورت مستقیم در محیط کار و غیر مستقیم برای تولید آثار و صنایع دستی فعالیت می‌کنند.


قائم مقام مجموعه صنایع دستی گفت: در حال حاضر بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این مجموعه فعالیت می‌کنند.


علی اکبری افزود: این مجموعه ۸۸ نمایندگی در سراسر کشور و ۱۶ نمایندگی در کشور‌های همسایه دارد.


در این بازدید از تعدادی از کارگران نمونه این شرکت صنایع دستی تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا